Jump to content
Logo University of Hohenheim
Faculty of Natural Sciences
Navigation Search Login DeutschEnglish
Themenbereiche
  • About us
    • Facts and figures
    • Faculty Management and Organization
      • Faculty Board of Directors
      • Faculty Management
      • Boards - Committees - Commissions
      • Advocacy Groups
      • Degree Program Directors
    • Institutes and other scientific facilities
    • Contact - How to find us
    • BOGY internship
  • Studies
    • Degree programs
      • Bachelor’s
      • Master’s
      • Teaching degree for secondary schools
    • Bachelor’s introductory week
    • During studies
      • Individual study organization
      • Recognition of coursework and examinations
      • Study counselling
    • Study life sciences at Hohenheim !
  • Doctorate
    • Admission to the doctorate
    • Doctoral Degree Program in Natural Sciences
    • Opening of the doctoral process
    • Travel grant for doctoral candidates
      • Travel grant for doctoral candidates
    • Ombudspersons & Conflicts
  • Research
    • Research at the Faculty of Natural Sciences
    • Habilitation
  • Service
  • News
    • Events
      • lecture series
      • Farewell ceremony for our graduates
People Search
  1. Startpage
  2. Organization

Technologische Herausforderungen in der Produktion fermentierter Milchprodukte

Publication Type
Lecture
Authors
Hinrichs, J.
Year of publication
2014
Conference name
Hohenheimer Milchtechnologie-Seminar
Conference location
Hohenheim
Conference date
26.03.2014

Involved persons

  • Prof. Dr.-Ing. habil. Jörg Hinrichs

Involved institutions

  • Soft Matter Science and Dairy Technology

Projects in the course of the publication

  • Bildung großer kolloidaler Partikel durch Einkopplung von Schwingungen während der Milchfermentation
  • Einfluss von Schaumkomposition und -struktur auf die Aromastofffreisetzung und Aromawahrnehmung gasbeaufschlagter Lebensmittelsysteme
  • Enzymatische Gewinnung von Lactulose in lactosehaltigen Milchprodukten und technischen Lactoselösungen
  • Fettwahrnehmung und Sättigungsregulation: Ansatz zur Entwicklung fettreduzierter Lebensmittel. Teilprojekt 1: Mikro- und makrostrukturelle Matrixeigenschaften als Modulatoren der "Fett"-Wahrnehmung in Milchprodukten
  • Generieren prozessstabiler Molkenprotein-Pektin-Komplexe als neue Strukturierungselemente für Lebensmittelsysteme
  • Größe und mechanische Stabilität der Mikrogelpartikel in Rührjoghurt
  • Technologischer Prozess als Modulator der Textureigenschaften von Frischkäse
  • Sitemap
  • Contact
  • Imprint / data protection

University of Hohenheim

Faculty of Natural Sciences
D-70599 Stuttgart
Germany

FACULTY MANAGEMENT

Phone: +49 (0)711 459 23770
Fax: +49 (0)711 459 22821
natur@uni-hohenheim.de

VISITOR ADDRESS

Garbenstraße 13
Room 023/022
D-70599 Stuttgart

 Last Update: 2017-09-20 | Feedback